Se Nika Kovač vsem, ki jih čakata “peklensko” dragi jesen in zima s svojimi izjavami in dejanji smeji v obraz?

Foto: Twitter (brutusReoladed)

Da so posamezne izbrane nevladne organizacije postale “koalicijski partner” vlade Roberta Goloba, verjetno ni potrebno posebej poudarjati in je večini Slovencev že jasno. Kaj takšno partnerstvo prinaša pa kažejo pretekle prakse levih vlad in bo pokazala tudi prihodnost. Ena od zelo “privilegiranih” nevladnih organizacije pod vlado Roberta Goloba je tudi Inštitut 8. marec, katerega vodja je Nika Kovač.

Kot vse kaže pa ima tudi Kovačeva podobno kot Golob zelo “mačehovski” odnos do sodržavljanov, kar izhaja iz njenih dejanj in besed. Kljub temu, da je v času vlade Janeza Janše vse skozi govorila kako se bori za ljudi in solidarnost vsi indici kažejo ravno nasprotno.

To bi lahko predvidevali tudi iz njene zadnje objave, kjer veselo dopustuje v oddaljenih krajih. Medtem, ko je lani vlada Janeza Janše sprejemala ukrepe za blažitev energetske in socialne krize ter ljudem namenjala različne oblike pomoči, je tudi Nika Kovač po ulicah Ljubljane navajala kako živimo v diktaturi in kako so ljudem kršene pravice. Danes, ko je na oblasti Robert golob in je inštitut, ki ga predstavlja tihi partner vlade, ljudje pa se dnevno srečujejo z višjimi cenami na vseh področju pa je tiho in govori kako je vse v najlepšem redu.

Ljudje tokrat s strahom zrejo v jesen in zimo, saj trenutno na vidiku ni nobenega ukrepa vlade, ki bi ljudem pomagal pri reševanju teh težav. Hkrati pa Nika Kovač z dopusta veselo objavlja, kako si letos, ko je v Sloveniji solidarnost lahko privošči potovanje, kar je bilo po njeno pred letom dni nepredstavljivo. Pri tem bi bilo zanimivo videti kje vidi solidarnost – v dvigu cen za vse prebivalce?