Še pred tremi leti Tanja Fajon Hrvaški odrekla vstop v Schengen, sedaj “veselo” prisostvovala temu slavnostnemu trenutku

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Marko)

Tudi vstop Hrvaške v Schengen in prevzem evra je pokazal na izredno dvoličnost politike, ki jo zagovarja SD in nenazadnje njihova predsednica Tanja Fajon. S svojo zadnjo potezo je pokazala, da z njeno politiko nismo tej dvoličnosti priča samo v Sloveniji ampak jo z funkcijo zunanje ministrice izkusijo tudi sosednje države.

Če je sedanja ministrica Tanja Fajon, še pred dobrimi tremi leti kot evropska poslanka za tuje medije navajala, da Hrvaška ne more postati del Schengena, je kot kaže sedaj spremenila svoje stališče. Ob vstopu sosednje države v omenjeno območje je namreč bila prisotna na slovesnosti in s tem kot kaže spremenila svoje stališče do Hrvaške in njene vključitve v Schengen.

Takšna sprememba stališča Fajonove ni ostala prezrta niti v tujini. Tako so nekateri poudarjali, da gre v primeru slovenske zunanje ministrice za eno od vodilnih antihrvaških političark v Sloveniji.

Vir: Twitter