Se Tanja Fajon spomni kako je glasovala decembra 2015, da bi imele države pravico regulirati cene? Kaj to pomeni za prihajajočo draginjo Slovencev?

Foto: Twitter (Bo$$tjan Slovenski)

Ena od obljub Roberta Goloba je, da bo vlada katero bo vodil poskrbela za draginjo, ki se nam obeta jeseni. Kako bo to storil še ni razkril, prav tako pa ni znano kako bo to storil v sodelovanju s Tanjo Fajon. V dobi interneta nekatere stvari ostanejo “večne” in med tem tudi glasovanje Tanje Fajon o tem, da bi imele države pravico regulirati cene.

17. 12. 2015 so namreč poslanci v Evropskem parlamentu med drugim odločali tudi o tem, da bi lahko države poskrbele za regulacijo cen, vendar “socialno čuteča” Tanja Fajon je temu nasprotovala. In kaj lahko glede na njeno glasovanje ljudje pričakujejo v prihajajoči draginji, ki se obeta jeseni? Vlada Janeza Janše je namreč “prvi val” energetske draginje, ki smo mu bili priča letos v začetku leta odločno zajezila z oprostitvijo prispevkov za električno energijo in zemeljski plin in regulacijo 95 oktanskega bencina ter dizla.

Na drugi strani sedaj Slovenija “stopa” proti vladi, ki bo imela v svojih vrstah ministrico, ki je pred še ne 7 leti takšnim ukrepom nasprotovala. Zaradi tega bo sedaj zanimivo videti, kako se bo tudi predsednik vlade Robert Golob “spopadel” s takšno miselnostjo članice njegove vlade.

Vir. Twitter