Kot smo včeraj že poročali, so bili na Policijski upravi Celje okoli pol šestih zjutraj obveščeni, da je na območju Policijske postaje Žalec, storilec do smrti zabodel 57-letno
občanko in poškodoval 60-letnega občana ter pobegnil s kraja dogodka.

Motiv za tragično dejanje še ni znan.

Po do sedaj zbranih obvestilih, je 36-letnik, ki sicer ni živel skupaj s starši, noč pred umorom prespal pri njima ter v jutranjih urah, za zdaj še iz neznanega razloga, do smrti zabodel mamo ter z nožem poškodoval tudi očeta. Mati je na kraju dogodka poškodbam podlegla, očeta so z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico, kjer je ostal na zdravljenju. Po trenutnih podatkih je njegovo zdravstveno stanje stabilno. 36-letnik je po tragičnem
dejanju pobegnil s kraja dejanja. Kmalu po dogodku smo ga izsledili v bližini in mu odvzeli prostost. Osumljeni se prijetju ni upiral.

36-letnika, ki ima težave z odvisnostjo od prepovedanih drog, doslej niso obravnavali zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilja v družini oziroma drugih kaznivih dejanj povezanih z nasilnim vedenjem. V preteklih letih so ga trikrat kazensko ovadili zaradi kaznivih dejanj s področja prepovedanih drog ter obravnavali zaradi posameznih prekrškov s področja javnega reda in miru ter cestnega prometa.

36-letnika bodo s kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja umora po 1. odstavku 116. člena Kazenskega zakonika – 1B in poskusa umora po prvem odstavku 116. člena v povezavi s 34. členom Kazenskega zakonika – 1B, privedli k preiskovalnemu sodniku.

Za storjeno dejanje mu grozi najmanj 15 let zaporne kazni.

Vir: Policijska uprava Celje

 

Uredništvo