Se vladi Roberta Goloba z zamenjavami na DUTB mudi, da se bi lahko reševalo Odlazkov imperij?

Foto: Nova24TV

Tednik Demokracija je poročal, da je novomeško sodišče v tožbi Družbe za upravljanje terjatev bank (DUTB) proti družbi Dolenjski list glede družbeništva v družbi Salomon pritrdilo DUTB. S takšno odločitvijo je DUTB postala edina lastnica Salomona, ki izdaja več medijev. Sodba še ni pravnomočno, posredni lastnik Salomona Martin Odlazek pa naj bi že napovedal pritožbo.

Leta 2021 je DUTB s tožbo zahtevala, da se njen 45,39-odstotni delež v družbi Salomon poveča na 100-odstotkov, Dolenjski list pa svojega 54,61-odstotnega izgubi. DUTB je svojo odločitev utemeljevala s tem, da naj bi prihajalo do domnevno škodljivih poslov med povezanimi osebami od leta 2012. V to “kategorijo” naj bi spadala izdana poroštva, prevzemi nezavarovanih terjatev, prenašanje premoženja in deležev med povezanimi osebami. Prihajalo naj bi tudi do najemanja posojil s strani tožene stranke, katera naj bi naprej po nižjih obrestnih merah denar posojala družbam v sistemu Martina Odlazka.

Po navedbah Demokracije pa ni mogoče pričakovati, da bi se pri poslovanju Salomona kaj bistveno spremenilo, saj je vlada Roberta Goloba na 1. seji zamenjala neizvršne direktorje DUTB. Medtem, ko je Franci Matoz ob nastopu nove vlade odstop podal sam, je preostale tri vlada na prvi seji zamenjala. Novi neizvršni direktorji so postali Žiga Debeljak, Rok Marolt, Miha Resman in Diana Milivojevoć. Bo s to potezo Reporter postav vladni bilten?

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Demokracija