Sebastjan Jeretič: “Golob ne odloča o ničemer, deluje kot, da je skočil s padalom in pri tem navrže o temi tri ali štiri stavke”

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Andrej Hoivik)

Slovenija se že nekaj mesecev, morda celo več kot leto dni sooča s popolno odsotnostjo predsednika vlade od dejanskih tem, ki se dotikajo tako države kot sveta. To se kaže pri njegovih izjavah, ki so popolnoma nesmiselne in nekredibilne, hkrati pa kažejo nepoznavanje teme o katerih govori.

Mnoge politične analitike ta zadeva ne preseneča, saj je več kot očitno, da je Golob izredno daleč od dejanskega vodenja vlade. To se je nenazadnje pokazalo tudi v primeru izjave o priznanju Palestine. Pri tem je zanimivo, da je takšno blamažo dan pred izjavo predsednika vlade napovedal politični analitik Sebastjan Jeretič.

Jeretič je v oddaji Faktor na vprašanje voditelja o tem kdo odloča, če ne odloča predsednik vlade odgovoril: “Robert Golob o zadevah ne more odločati, ker ni prisoten oziroma se ne ukvarja s posameznimi politikami. Deluje kot, da vsake toliko skoči s padalom, vrže tri štiri močne stavke na neko temo in potem na zadevo pozabi in gre naprej”. Že naslednji dan se je ta izjava Sebastjana Jeretiča okoli priznanja Palestine pokazal še za kako resnično.

Vir: X