Sebastjan Jeretič: “Pod Golobom smo priča uvozu balkanskega političnega marketinga. Predvsem v agresivnosti, aroganci, napadalnosti, ki jo kažeta predsednik vlade Golob in Irena Joveva.”

Foto: Zajem zaslona

e, ki so za državljani Evrope, so nakazale, da si Evropa želi stabilnega, varnega ter razvojno naravnanega okolja. Zaradi tega je večina levega opolitičnega pola doživela hude poraze, nič drugana zgodba pa ni bila tudi v Sloveniji. Kljub temu, da je Golob vsaj nespametno, če ne že kaj huje izjavil, da je v Sloveniji zmagala leva sredina, je ta dejansko doživela najhujši poraz v zgodovini. Ljudje so namreč pokazali kaj si mislijo o aktualni politiki Roberta Goloba.

https://x.com/Domovina_je/status/1801588729791848634

Da je politika, ki jo vodi Robert Golob skrajno neprimerna, sta za Domovino poudarila tudi Sebastjan Jeretič in Jelko Kacin. Hkrati sta pojasnila zakaj sta tako Golob kot levica doživela tako hud poraz. Jelko Kacin je prepričan, da Golob nastopa izrazito ideološko. Hkrati pa se je sposoben na enem samem ssoočenju zaleteti v pet različnih smeri in nad vsemi izkazuje navdušenje. Tudi to je po mnenju Kacina razlog, da je stranka Gibanje Svoboda v zatonu.

Da slednje res drži se nenazadnje s Kacinom strinja tudi Sebastja Jeretič. “Kar opažamo v mandatu Goloba, je uvoz balkanskega političnega marketinga. Predvsem v agresivnosti, aroganci, napadalnosti, ki jo kaže predsednik vlade Golob in tudi nosilka liste Irena Joveva,” razmišlja Sebastjan Jeretič. Politični analitik še dodaja, da je Golob največji populist v slovenski politiki, kar pomeni, da poenostavlja stvari in išče sovražnike.

Vir: Domovina