Sedaj na voljo Pohorski cekar z lokalno pridelanimi pridelki in izdelki

Foto: picimon.com

Kmetijsko gozdarska zadruga Slovenske Konjice je pričela ponujati pridelke in izdelke lokalnih kmetij. Izdelke lahko vsi zainteresirani najdejo pod blagovno znamko Pohorski cekar, kateri je trenutno pridruženih 22 kmetij. Izdelke je mogoče kupiti od četrtka naprej v posebnem prodajnem kotičku konjiške zadruge.

Vsi, ki prisegajo na lokalne pridelke in izdelke lahko le-te sedaj kupijo na enem mestu, vse dni v tednu. Tako so potrošnikom na voljo pridelki in izdelki kmetij širšega Konjiškega območja. Tako je sedaj v konjiški zadrugi mogoče na enem mestu kupiti številna živila, kot so jogurti, siri, jabolka, med, salame, jajca, zelišča, pekovske izdelke in tudi druge lokalne izdelke, kot so mila in pleteni izdelki.

Direktor zadruge Stane Levart je ob tem povedal, da želijo biti prijazni tako do kmetov kot kupcev, zato bodo cene teh izdelkov dostopne in ne previsoke.

Na odprtju, ki je pritegnilo zanimanje velikega števila ljudi je direktor poudaril, da želijo v zadrugi postati pomemben igralec tudi na področju prodaje. Predvsem si želijo, da bi od domačih kmetov odkupovali tudi javni zavodi, kot so šole in vrtci. V nadaljevanju bi radi v zadrugi ponudbo še razširili.

M.I.