Na Facebooku se je razširil zapis, ki opisuje zgodbo 80-letne gospe, ki je odšla v trgovino z masko, saj se boji za svoje zdravje. V trgovini je naletela na tri mlade ljudi, ki maske niso nosili, nakar se jim je poskusila izogniti. Mladi so gospo pričeli ogovarjati in jo začeli spraševati, “če je ovca” in pričeli riniti vanjo. Gospo je postalo strah in je odšla iz trgovine in pravi, da jo je še vedno strah pred takšnimi situacijami. Epidemija je obdobje, ki bi nas moralo naučiti večje strpnosti in solidarnosti eden do drugega. Pravil in situacije ni mogoče spreminjati, lahko pa spremenimo odnos in dojemanje le-te in s tem prispevamo v kolektivno dobrobit. 

Predsednica društva Humanitarček Ninna Kozorog je na Facebooku delila ganljivo zgodbo o 80-letni gospe, ki že tako komaj shodi skozi mesec z nizkimi dohodki in jo je življenje udarjalo vse od mladosti. Kot pravi, se je gospa obrnila nanjo, saj si ne upa več niti iz stanovanja, zaradi objestnega obnašanja mladih.

“Hlipajoča. Komajda je izdavila, kaj jo muči. Jok. Jok. Stiska. Sama sem v mislih že skorajda klicala rešilca, ker sem pomislila, da je kje padla, si zlomila kolk. Hja, sem le zdravnica,” svoje doživljanje zgodbe predstavi predsednica društva. Nakar ji je gospa odgovorila, da si ne upa več ven. Po besedah predsednice društva je gospa zelo močna oseba, ki nikoli ne joče, a tokrat je jokala.

Avtorica Sara Rančigaj, več lahko preberete tukaj.