Sedaj o razmerah v stranki DeSUS, ki so zelo slabe spregovoril še Ivan Hršak: “Izstop iz vlade slaba odločitev”

Twitter

Ljubljana, 23. februar 2021 – Po neuspešni kandidaturi Karla Erjavca za novega predsednika vlade, ko ni dobil podpore niti vseh poslancev stranke DeSUS, se je vedelo, da stranko čakajo burni časi. Sedaj je za oddajo Planet 18 na Planet TV spregovoril tudi Ivan Hršak, ki je povedal, da so razmere v stranki zelo slabe, izstop iz vlade ter sodelovanje s koalicijo KUL pa je bila zelo slaba poteza stranke, je povedal poslanec.

Danes se naj bi Karl Erjavec sestal na pogovorih z Brankom Simonovičem in Ivanom Hršakom, jutri pa sledi vrh stranke na katerem poznavalci pričakujejo zelo burno dogajanje. Govori se tudi v smeri, da bi lahko poslanci prestopili v samostojno poslansko skupino, organi stranke pa naj bi celo iz stranke izključili Jožeta Podgorška, kmetijskega ministra.

Na dogajanje v DeSUS-u se je odzval tudi premier, ki je mnenja, da je KUL ob neuspehu dosegel edino le razpad stranke DeSUS. Po besedah premierja si akterji želijo samo preliti glasove v stranki SAB in SD.

V stranki DeSUS zelo slabe razmere

Da so razmere v stranki DeSUS zelo slabe kažejo tudi besede Ivana Hršaka: “In to od trenutka, ko se je stranka ločila od koalicije in odpoklicala oba ministra iz vlade”. Razmere so se še poslabšale ob ugibanju kdo od poslancev DeSUS je na tajnem glasovanju podprl Erjavca. “Poznavalci naj bi vedeli, kako smo glasovali, v resnici pa se ne ve. Nekako se krivda za vse poskuša zvaliti na poslansko skupino, kar odločno zavračam,” je poudaril Hršak.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV