Sekretarka Sršenova znova udarila in ljudem, ki gradijo nove hiše žuga, da potemtakem imajo denar za toplotne črpalke

Foto: Zajem zaslona Twitter / Bojan Požar

Vse kaže, da sekretarka na Ministrstvu za okolje Tina Sršen ne more iz svoje kože, da državljanom ne bi na zelo avtoritativen način razlagala kaj lahko in kaj ne. Tokrat je pred poslanci razlagala, kako imajo novograditelji denar za toplotne črpalke, zato ne vidi potrebe po ogrevanju na lesno biomaso. Sršenova je tako poslancem očitala, da ne znajo brati zakona, saj nikjer naj ne bi pisalo, da bo prepovedana raba zemeljskega plina.

Tina Seršen je še poslancem očitala, da nikjer v energetskem zakonu ni izrecno navedeno, da se prepoveduje ogrevanje na lesno biomaso. Hkrati je poslancem očitala, da skrbijo za ljudi, ki niso revni, ker po njeno tisti, ki danes gradijo nikakor niso revni. Navajala je še, da tisti, ki ima danes za gradnjo hiše ima tudi za toplotno črpalko. In zopet smo pri promociji Golobove solarizacije ter ustvarjanja dobičkov eneretskim lobistom.

Na takšno izvajanje Seršnove se je odzval Žiga Turk, ki je prepričan, da “zeleni prehod” ni samo izjava “rdečih”, ampak ga ljudem dejansko želijo vsiliti. To počno na tisoč in en način, v kolikor ne gre drugače tudi s prepovedmi ter spreminjanjem zakonodaje.

Vir: X