Šentjurski policisti vas opozarjajo »Varno na motor«!

Policisti Policijske postaje Šentjur so 3. 4. 2018 prejeli obvestilo oškodovanke iz Dobrine, da partner nad njo izvaja nasilje. Policisti so ob zbranih obvestilih ugotovili, da gre v tem primeru za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti. Zaradi tega je bil osumljencu izrečen ukrep približevanja žrtvi, katerega je preiskovalni sodnik potrdil in podaljšal. Istega dne v večernih urah so policisti med kontrolo prometa ustavili voznika osebnega vozila, ki je vozil z neveljavnim vozniškim dovoljenjem. To mu je zaradi zdravstvenih razlogov poteklo. Policisti so mu zasegli vozilo in zadevo predali sodnikom.
Da se na območju Policijske postaje Šentjur dne 4. 4. 2018 ni zgodila hujša nesreča gre zahvala krajanom Zgornjih Selc, ki so do prihoda policistov zadržali mlajšega fanta, ki je taval po kraju in se zadrževal na železniških tirih. Na kraju je bilo ugotovljeno, da je fant pogrešan in nujno potreben zdravstvene pomoči. Tako so krajani pokazali kako lahko čut do sočloveka pripomore k preprečitvi še ene žalostne zgodbe. Prav tako so 4. 4. 2018 policisti obravnavali zlorabo plačilne kartice na medmrežju. Zato vse uporabnike opozarjajo na previdno uporabo plačilnih kartic oziroma povezave s sistemi, ki veljajo za varne.
7.4.2018 so policisti v Šentjurju zasegli manjšo količino prepovedanih substanc, katere so si uživalci pripravljali za uporabo. Po opravljeni strokovni analizi jim bo izrečena globa.
Dne 9. 4. 2018 so policisti v Podlogu pod Bohorjem obravnavali nesrečo, ki se je končala tragično. Lastniku je bila domov pripeljana hlodovina, ki jo je v nadaljevanju nameraval spraviti v bližje drvarnice. S tem dejanjem je povzročil kotaljenje hlodov in eden od njih ga je stisnil za nogo, drugi pa se je zakotalil nanj. Poškodovancu je bila takoj nudena pomoč, vendar je kljub vsemu zvečer v bolnišnici podlegel poškodbam.
Na koncu tokratnega policijskega poročila policisti Policijske postaje Šentjur sporočajo »Varno na motor«. Kljub dolgi zimi, ki je podaljšala spanje motoristov, so ti prvi sončni žarki nekatere motoriste že privabili na ceste. Zavedati se morate, da so prvi motoristični kilometri lahko zelo nevarni, saj so motorji neogreti, ceste pa umazane so zapisali tudi v Motoreviji.
 
M.I.