Si je Golob sedaj zaželel še nadzora nad Zavodom za pokojninsko in invalidsko zavarovanje?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Sofija Pika Simič)

Da si Robert Golob želi nadzora nad vsemi državnimi financami oziroma institucijami ter pomembnimi podjetji, verjetno vedo danes že vsi. In vse kaže, da se temu ne bo mogel izogniti niti Zavod za invalidsko in pokojninsko zavarovanje. Hkrati pa verjetno ni nič nenavadnega, če je šel vse do nadzora RTV Slovenija, ne da ne bi želel nadzora nad tako pomembno državno institucijo.

Kot izhaja iz poročila 35. redne seje Vlade Republike Slovenije je namreč v četrtek vlada v svetu zavoda razrešila 5 članov sveta. Hkrati je ob tem vlada imenovala novih pet članov. Tako so z mesta članov sveta zavoda ZPIZ razrešili Magdaleno Šverc, Mojco Podergajs, Davida Jančiča, Majo Kocjan in Majo Tominc Žerak. Namesto omenjenih petih članov je vlada imenovala Anžeta Dolinarja, Sašo Furlana, Simono Poljanšek, Vilka Černovška in Klužarja.

Ob tem je zanimivo, da je ZPIZ včeraj že sklical novo sejo zavoda, kjer bodo odločali o redni uskladitvi pokojnin, dodatku za pomoč in postrežnino ter uskladitvi invalidnin. Člani sveta bodo razpravljali tudi o predlogu izredne uskladitve pokojnin ZDUS-a in SUS-a. “Zato so Golobovi v četrtek na hitro razrešili svet ZPIZ. Naslednja seja, bodo že novi, njihovi, pojma nimam, kdo so. Sprejemali bodo pomembne odločitve,” je ob takšnem postopanju zapisala novinarka Vida Kocjan.

Vir: Vlada Republike Slovenije in Twitter