Si pod svobodo, Vlada RS predstavlja tudi, da si v Kočevskem Rogu pomorjeni po 2. svetovni vojni ne zaslužijo več njihovega poklona?

Foto: Twitter (Dejan Škvarč)

Včeraj je v Kočevskem Rogu potekala spominska slovesnost v spomin na vse po vojni pomorjene. Spominska slovesnost je potekala pri kapeli mučencev ob breznu pri Krenu in se jo je poleg predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja, udeležil tudi predsednik SDS Janez Janša z delegacijo. Žal tokrat na spominski slovesnosti ni bilo predstavnikov nove vlade Roberta Goloba. Si pod svobodo nova vlada predstavlja, da si žrtve ne zaslužijo njihovega poklona?

Ob breznu pri Krni so tako na spominski slovesnosti pomorjeni po drugi svetovni vojni venec položili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in delegacija SDS.

Na tokratni spominski slovesnosti pa ni bil prisoten nihče od predstavnikov vlade Roberta Goloba in v tem primeru smo priča nekakšni novi praksi, ki ji doslej nismo bili priča. V spominskih slovesnostih je bilo doslej mogoče videti različne predstavnike različnih vlad in celo Milana Kučana, žal pa tega kot kaže vlada Roberta Goloba ne bo sposobna narediti in obsoditi.

Vir: Twitter