Si takšni ljudje sploh zaslužijo slovensko državljanstvo? Vesna V. Godina ne ve zakaj bi praznovala dan državnosti, ve pa zakaj OF.

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Ljudje, ki so sposobni izjaviti besede, da ne vedo zakaj bi praznovali dan državnosti, je vprašanje, če si zaslužijo sploh slovensko državljanstvo. Da bi bili Slovenci pa tako ali tako ni osnovne razlage, če jim je to postranska stvar. Za nameček pa takšno izjavo lahko poda nekdo, ki se razglaša za profesorja in naše prihodnje generacije uči kako postopati v življenju.

https://x.com/AnaJob14/status/1806304163359240603

Skrajno sprevrženo je namreč, da lahko nekdo izjavi: “Dan državnosti. Prazen praznik. Da, ko ne vemo zakaj bi sploh praznovali”. In točno takšno izjavo je ob zadnjem dnevu državnosti podala Vesna V. Godina, katera pa se nenazadnje razglaša za profesorico ter intelektualko. Na koncu koncep pa ji Slovenija tako kot Milanu Kučanu ni intimna opcija.

Za nameček pa takšno izjavo poda oseba, ki na drugi strani ni nikoli obsodila pranika OF, ki je dejansko Slovenijo peljal v 45 let diktature. Najhuje pa je, da nam je to prineslo režim, ki je za sabo pustil na deset tisoč žrtev. V tem primeru kot kaže Vesna V. Godina ve zakaj praznovati, ne ve pa zakaj praznovati dan, ko je Slovenija stopila na samostojno pot in je v državo prišal del demokracije.

Vir: X