Si želimo takšnega novega predsednika republike, ki s svojim nastopi širi jezo in nestrpnost, hkrati pa vse okoli nas in v Sloveniji vidi same fašiste?

Foto: Posnetek zaslona

Predsednik republike naj bi bil predstavnik vseh državljank in državljanov, kar bi človek pričakoval tudi, da vedo ljudje, ki želijo kandidirati za takšno funkcijo. Kot kaže se s tem ne strinja kandidat Levice Miha Kordiš, saj vse, ki mislijo drugače označuje za fašiste in jih hkrati vidi tako v državah naše soseščine kot v Sloveniji.

Po tem, ko naj bi morebitno novo vlado v Italiji sestavljala desnica, je Miha Kordiš namreč zapisal, da je Slovenija z Italijo in Madžarsko obdana s fašisti, prav tako jih vidi v Sloveniji. Kot bi lahko razbrali iz njegovega zapisa fašizem vidi v vsem, kar je blizu politiki Janše oziroma SDS.

Kordiš v desnici vidi podivjani kapitalizem in jih označuje za fašiste ter hkrati vidi rešitev v organizirani družbeni solidarnosti. Kakšna je ta družbena solidarnost pa je vprašanje? Morda Kordiš vidi solidarnost po vzoru Venezuela ali Severne Koreje? Zaradi vseh njegovih stališ je več kot na mestu vprašanje ali si dejansko ljudje želijo predsednika republike, ki v vseh drugače mislečih vidi fašizem.

Vir: Twitter