Simbio obvešča: V Celju nov kulinarični dogodek Okusimo Celje – Urbani piknik

Foto: Pixabay.com

V Celju bo danes, 18. junija 2021, na Mestni tržnici premierni dogodek Okusimo Celje – Urbani piknik. Prvi v seriji štirih dogodkov v Celje prinaša druženje, kulinariko, degustacije in kulturo.

Urbani piknik se bo odvijal v centru mesta, na Mestni tržnici Celje. Pri pripravi razširjene ponudbe Mestne tržnice so združili moči Srednja šola za gostinstvo in turizem Celje (SŠGT), Združenje restavracij JRE, Hiša Kulture, Zavod za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje, Hiša kulture, podjetje Simbio d.o.o. ter MCC KAVARNA.

Na prvem dogodku Okusimo Celje bodo sodelovali in se predstavili Piskrček – Petra Zlatoper, ribarnica Celje, Food design, SŠGT Celje, Good Street Fud, Vina Frešer, Radgonska klet, Vina Senekovič, Vinogradništvo Glavač, Pernod Ricard, Cafe Coronini in Green Gold Brewing.

Petkov urbani utrip mesta

Namen petkovih druženj je ponuditi Celjanom in obiskovalcem urbani utrip mesta, pestro ponudbo odličnih slovenskih vin in kraft piva, visok standard ulične prehrane in kulturni program.

V letošnjih štirih petkih (18. junij, 2. julij, 27. avgust in 24. september) bodo med 13. in 22. uro na tržnici gostili štiri vinarje, enega mikro pivovarja in barmene za pripravo osvežilnih koktejlov. Hrano bodo ponujali gostinski ponudniki, ki jim bo pripraviti krožnik ulične hrane s »tremi celjskimi zvezdami« pravi izziv. Poudarek bo na vinih, koktejlih, pivih in ulični hrani oziroma street foodu.

Pri sestavi in oblikovanju krožnikov bo pomagala komisija v sestavi prof. kuharstva Boštjana Bezgovška SŠGT Celje, chefa Janeza Šetine in sommelierja Aljaža Cestnika. Tako bodo ponudniki vedno izhajali iz enakih osnov.

Mestni vrvež ob koncu tedna in sproščeno vzdušje na tržnici bo vedno začinila glasba ter umetniške in kulturne točke. Za dobre ritme bosta poskrbela DJ Mare in DJ Timo, umetniško – kulturni program bo pripravila Hiša kulture.

Skrb za okolje, trajnost in zdravje

Na vseh dogodkih bodo posebno pozornost posvetili skrbi za skrbi za okolje in trajnosti. Tako bodo dali poudarek na ločevanje odpadkov in čim večji uporabi steklenih kozarcev. Promovirali bodo uporabo pitnikov s čisto pitno vodo na Mestni tržnici.

Kljub bolj sproščenim ukrepom za zajezitev širjenja koronavirusa organizatorji in ponudniki obiskovalce pozivajo k upoštevanju navodil in smernic Nacionalnega inštituta za zdravje in Vlade Republike Slovenije. Na dogodku naj se držijo varnostnih ukrepov in navodil.

V primeru poletnih nalivov dogodek bo. V primeru res slabega vremena bo dogodek 2. julija.

Vir: Simbio