nedelja, 16 junija, 2024
Doma Slovenija Škodljive posledice dogovornih poslov Foruma 21: Plinovod, ki je eksplodiral v Britofu...
Kranj, Mestna obcina Kranj. Podpis pogodbe za izgradnjo komunalne infrastrukture na obmocjih Britof - Predoslje. Zupan Kranja Matjaz Rakovec in direktor podjetja Riko Janez Skrabec.

Škodljive posledice dogovornih poslov Foruma 21: Plinovod, ki je eksplodiral v Britofu pri Kranju, gradi Riko Janeza Škrabca!

Po torkovi eksploziji v Britofu pri Kranju, zaradi katere je šest oseb utrpelo opekline, med njimi dva delavca in štirje otroci, se je v medijih o tem pisalo na veliko in široko, a do nedavnega so spretno zakrili podatek, da gre za plinovod, ki ga gradi podjetje Riko, ki je v lasti Janeza Škrabca, člana Kučanovega Foruma 21. Ta pomemben podatek so omenili šele pred kratkim, pa še to mimogrede, da bi se le preslišala povezanost Kučanovega “gospodarstva” s tragedijo. Zdaj se tudi v praksi kažejo škodljive posledice dogovornih poslov, značilnih za omrežja tranzicijske levice.

Spomnimo, da je v torek odjeknila eksplozija, v kateri so bili poškodovani tudi otroci. Lokalna cesta še vedno ostaja zaprta, svoje domove pa je moralo zapustiti 76 prebivalcev. Kakorkoli želijo mediji situacijo omiliti, ni prav nič nedolžna, saj so meritve pokazale, da plin na tem območju še vedno uhaja. Do eksplozije je sicer prišlo na odseku, kjer je plinovod še v gradnji, investitorji pa odgovornost za nesrečo zavračajo.

Mediji niso želeli očrniti “pomembnih imen”?!
Zakaj so režimski mediji skrili pomemben podatek, da plinovod gradi Janez Škrabec, je popolnoma jasno. Jasno pa je tudi, zakaj vsi naslovi  prispevkov nakazujejo, da situacija ni tako huda, da imajo poškodovanci “le” površinske opekline in bodo po operaciji, ob ustrezni negi, brez posledic?! Odgovor tiči v podjetju, ki gradi plinovod, in ljudeh, ki so v ozadju, a njihovih imen ne želijo očrniti. Škrabec, ki ima zelo dobre poslovne in politične zveze z Rusijo, poleg tega pa je imel posledično velik vpliv na usmeritev slovenske zunanje politike v času Karla Erjavca, je sam priznal, da ima Milan Kučan nanj velik vpliv.

Milan Kučan in Janez Škrabec (Foto: Mediaspeed)

Tudi režimski mediji so pod vplivi različnih stricev, zato bralce “zamotijo” s samo situacijo, ne povedo pa, kdo je za tem, saj v nobenem primeru ne želijo, da bi kdo povezal tragedijo s Kučanovim “gospodarstvom”.

Pri gasilskem domu v Britofu v bližini Kranja je prišlo do eksplozije plina. (Foto: Gasilsko reševalna služba Kranj)

Avtorica Lana Božič, članek je bil prvotno objavljen tukaj.