Škofijska Karitas Celje s pomočjo donatorjev narisala nasmeh na obraz 712 oseb, ki so pogosto prezrte

Foto: radio-ognjisce.si

Letos so v Škofijski Karitas Celje s pomočjo donatorjev zbrali 28.480 evrov in tako obdarili 712 otrok, starejših in posameznikov v stiski. Obdarovanci so prejeli bon za 40 evrov za nakupe v celjskem starem mestnem jedru, je poročala STA.

Ob tem je STA še poročala, da so vsi darilni boni računalniško evidentirani, kar organizatorjem akcije Zavodu Celeia Celje, Škofijski Karitas Celje in agenciji RTA omogoča preglednost in spremljanje porabe. Boni omogočajo obdarjencem, da si kupijo stvari, ki jih najbolj potrebujejo in si tako vsaj malo polepšajo te prihajajoče božično-novoletne praznike.

Bone obdarjencem izročijo prostovoljci Škofijske Karitas Celja na njihovem domu. Tako obdarijo ljudi v stiski, otroke, družine z več otroki, starejše in posameznike, ki jim bolezen preprečuje, da bi delali in ob tem niso upravičeni do nadomestil, poleg tega so takšne osebe velikokrat tudi prezrte.

V zadnjih petih letih so s pomočjo donatorjev zbrali 92.000 evrov, ob tem so ponosni tudi, da jim je v letu 2017 uspelo zbrati še dodatnih 6.700 evrov s katerimi so pomagali Društvu paraplegikov Jugozahodne Štajerske kupiti vozilo prilagojeno za prevoz invalidov.

Vir: STA