Skromnost ni kaj! Golobovi si želijo kar slab milijon evrov več letno iz državne blagajne!

Foto: DZ RS

Ko na dnevno višje cene opozarjajo upokojenci, gasilci, zdravstveni delavci in še nekatere druge skupine državljanov, Golobova vlada vztrajno zatrjuje, da ni denarja v državni blagajni oziroma, da bi to povzročilo prevelike posledice za državni proračun. Vendar, ko gre za njih same pa kot kaže finančna sredstva niso več vprašljiva in je dodaten denar hitro mogoče najti. Tako so na predlog generalne sekretarke državnega zbora Uršule Zore Tavčar, vodje poslanskih skupin na seji kolegija predsednice DZ potrdili povišanje dotacij političnim strankam.

S takšnim predlogom bi seveda največ pridobila stranka Gibanja Svoboda in pridruženi SAB ter LMŠ in to kar slab milijon evrov na letni ravni. Kot ob tem poroča Peter Jančič iz Spletnega časopisa je bil glavni igralec pri tem ravno vodja Poslanske skupine Gibanje Svoboda Borut Sajovic, saj bi s takšno spremembo ta stranka tudi dobila največjo pogačo. Ni pa to edini denar, ki se v državni blagajni najde za stranke, saj naj bi se prihodnje leto povišale tudi plače poslank in poslancev.

https://twitter.com/peterjancic/status/1672197904159715328?s=20

Torej po predlogu, ki so ga sprejeli na kolegiju predsednice državnega zbora bi Gibanje Svoboda naslednje leto prejela kar 1,8 milijona evrov. Stranki SDS bi se dotacije povišale za dobrega pol milijona evrov in bi znašale nekaj več kot milijon evrov. NSi in SD bi prejeli vsaka po nekaj več kot 170 tisoč evrov več in bi tako lahko računali na vsaka po nekaj več kot 350 tisoč evrov letno. Levica pa bi prejela za okoli 130 evrov več in bi tako znesek znašal več kot 260 tisoč evrov letno.

Nenazadnje pa bi se takšne spremembe poznale tudi dodobra v proračunu izven parlamentarnih strank. Vsem bi se tako prejeta sredstva povišala med 95 tisoč in 70 tisoč evrov in bi tako prejemale med nekaj več kot 200 tisoč evrov letno, pa do 140 tisoč evrov.

Vir: Spletni časopis