Skupina Hisense Republiki Sloveniji pošilja večje količine zaščitne opreme in daje na razpolago svoje kapacitete

Foto: Gorenje Group

Na stanje glede koronavirusa so se odzvali tudi v skupini Hisense Europe Group v kateri je tudi velenjsko Gorenje. V prizadevanju za preprečitev širjenja koronavirusa so v vseh podjetjih skupine Hisense Europe Group pravočasno uvedli stroge ukrepe, povezane s preprečevanjem širjenja koronavirusa in bili pri tem uspešni. v izjavi za javnost so še zapisali, da je vlada Republike Slovenije ukrepe, ki jih podjetje izvaja po Evropi izpostavila kot primer dobre prakse.

Vendar se v podjetju zavedajo, da zoper zajezitev širjenja niso dovolj samo ukrepi v podjetjih ampak tudi na globalni ravni, zato z donacijami zaščitne opreme pomagajo institucijam in podjetjem, ki jo najbolj potrebujejo. Vladi RS so v brezplačno uporabo ponudili tudi nepremičnine in vozila, v primeru, če bi se situacija v zvezi s širjenjem koronavirusa toliko poslabšala, da bi tovrstno podporo potrebovali, na Kitajskem pa imajo za transport v Slovenijo že pripravljeno novo večjo pošiljko zaščitne in medicinske opreme, vključno z 200.000 maskami, 500 respiratorji in ventilatorjem (aparatom za umetno predihavanje pljuč), ki jih bo družba Hisense donirala Sloveniji.

Iz Hisensa v Qingdau na Kitajskem je že na poti v Slovenijo poleg 200.000 zaščitnih mask, in 500 respiratorjev, še 2.000 kompletov zaščitne medicinske opreme ter 2.000 zaščitnih oblek. Poleg tega je družba v Qingdau dala na voljo svoje skladišče ter najela še dodatno skladišče, kjer bodo s pomočjo slovenskega veleposlaništva in ministrstev zbirali tudi vse druge donacije s Kitajske in jih odpremili v Slovenijo.

Vladi RS so v brezplačno uporabo ponudili tudi nepremičnine (hotel Paka in vilo Herberstein) ter vozila, v primeru, če bi se situacija v zvezi s širjenjem koronavirusa toliko poslabšala, da bi tovrstno podporo potrebovali, npr. za izolacijo pred okužbo ali začasno nastanitev ogroženih.

M.I.