Slabšanje epidemiološke slike vlado prisililo v ponovno vzpostavitev klicnega centra o novem koronavirusu

Vlada Republike Slovenije se je včeraj na svoji dopisni seji odločila, da bo zaradi slabšanja epidemiološke slike in velikega povpraševanja po informacijah, povezanih z ukrepi za zajezitev širjenja novega koronvirusa, v ponedeljek, 12. julija 2021, ponovno vzpostavila klicni center za informacije o novem koronavirusu.

Klicni center bo dosegljiv na brezplačni telefonski številki 080 1404, oziroma za klice iz tujine na +386 1 478 7550 od ponedeljka do petka med 8. in 16. uro.

Tako bodo ponovno prebivalke in prebivalci Slovenije ter tujci na enem mestu dobili vse relevantne informacije, povezane z ukrepi za zajezitev širjenja novega koronavirusa, tako vladnih organov (zdravstveni ukrepi, prehajanje mej, vračanje v državo, ukrepi v podporo prebivalstvu in gospodarstvu) kot tudi zdravstvenih institucij (Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Klinike za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKCL).

Klicni center bo vodil Urad vlade za komuniciranje v sodelovanju z Ministrstvom za javno upravo in Upravo za zaščito in reševanje ter drugimi inštitucijami: Nacionalnim inštitutom za javno zdravje, Kliniko za infekcijske bolezni in vročinska stanja UKCL, Ministrstvom za notranje, Ministrstvom za zunanje zadeve, Ministrstvom za zdravje in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo, ki bodo zagotavljali strokovnjake s posameznih vsebinskih področij za podporo svetovalcem pri odgovarjanju na vprašanja klicateljev. V klicnem centru bodo informacije klicateljem podajali študenti višjih letnikov Medicinske fakultete v Ljubljani.

Vir: UKOM