Slovenija edina država na svetu, kjer pravna stroka legalizira fiktivne račune? Je to samo za predsednico republike?

Foto: Zajem zaslona (Twitter/MeMyselfAndl)

V dobi, ko nam vladajo politiki levega političnega pola, nekatere institucije sprejemajo če ne že nerazumljive, pa vsaj nenavadne odločitve. Malo verjetno je mogoče, da bi v času desne vlade v Sloveniji ali kjer koli drugje na svetu sprejelo tožilstvo odločitev, da se zavrže ovadba osebo, ki izda fiktivni račun.

Vendar je žal v Sloveniji to mogoče, saj naj bi tožilstvo sprejelo odločitev, da ovrže ovadbo zoper predsednico republike Natašo Pirc Musar in sum izdaje fiktivnega računa. Leta 2015 naj bi zavod Nataše Pirc Musar Info Hiša izdal fiktivni račun Rdečemu križu Slovenije in za piko na i je takrat sama celo predsedovala Rdečemu križu.

Glede na to, da je bila v tem primeru ovadba zavržena in da v zadnjih dneh osrednji mediji povzemajo Računsko sodišče, okoli domnevne nepravilnosti v volilni kampanji SDS, Janez Janša opozarja na očitna dvojna merila v Sloveniji. “Seveda pa to ne velja za podpornika @strankaSDS, ki je navedel napačen podatek lokacije plakata v Celju. Ne da bi imel od tega kdorkoli kake koristi. Kazenska ovadba podružnice vzporednega mehanizma na @racunskosodisce, ker kao ponarejanje listin in seveda medijski pogrom,” je zapisal Janez Janša.

Novinar Bojan Požar pa je ob tej novici dodal, da je tožilstvo dalo očiten signal, da izdaja fiktivnih računov ni kaznivo dejanje.

Vir: Twitter