Slovenija priča, da se NVO-ji mastijo, reveži in bolni ter lačni pa obupujejo

Foto: Twitter (Vlada RS)

Medtem, ko se Golobovi vladi dogajajo protesti na vsakem koraku, na drugi strani izbrane nevladne organizacije davkoplačevalski denar zajemajo z veliko žlico. Tako je že dobro znano, da je nekdanja ministrica Sanja Ajanovič Hovnik z javnim razpisom dobro želela poskrbeti za izbrane NVO-je. Tudi njen naslednik je izredno radodaren do NVO-je, saj jim je ponovno namenil več kot šest milijonov evrov.

Da predvsem NVO-ji, ki so blizu trenutni oblasti izredno dobro živijo, nenazadnje razkrivajo tudi javno dostopni podatki o transakcijah posameznim organizacijam. O tem je bilo že večkrat govora, prav tako so bile že večkrat po medijih objavljene številke o teh prejemkih. Vendar je doslej tako organizacijam, kot vladi s pomočjo medijev uspelo to temo potisniti v ozadje.

Sedaj pa se ugiba, da bi lahko ta vlada storila še bolj bizarno zadevo in sicer, da je zbrana sredstva ob avgustovskih poplavah namenila za nakup stavbe na Litijski . Kot je znano gre za afero, ki je odnesla pravosodno ministrico Dominiko Švarc Pipan in razkrila sporne prakse posameznikov povezanih s trenutno oblasto. Stanje v državi pa najbolje opiše zapis uporabnice omrežja X: “NVO-ji se mastijo, reveži pa bolni in lačni obupujejo.”

Vir: X