Slovenija s tremi ministricami “zrelimi” za odstop, kolesarji pa se veselo hladijo v sencah in dopustujejo!?

Vlada Roberta Goloba. (Foto: Twitter / Tanja Fajon)

Kljub temu, da mnogi niso verjeli opozorilom, čemu so namenjeni pektovi protesti v času vlade Janeza Janše in s kakšnimi vzgibi nekateri tako veselo kolesarijo, je danes mnogim to tudi vse bolj jasno. Dejansk soopozorila dejanja postala in najbolj zavzeti petkovi kolesarji s prihodom na vlado Roberta Goloba prejemajo plačilo za svoja ravnanja. Danes, ko se Slovenija sooča z izredno perečo problematiko ravnanja nekaterih članov ministrske ekipe, pa ti ljudje ležerno počivajo v senci in dopustujejo.

Če ravno imamo trenutno vsaj tri ministrice Golobove vlade, ki so s svojimi denajnji omajale zaupanje v njihovo delo, danes ni mogoče nikjer videti besnih protestnikov in kolesarjev. Kot v svojem pisanju poudarja novinar Bojan Požar pa ni samo težava v petkovih kolesarjih, ampak tudi medijih, ki te tri ministrice vneto branijo. Požar namreč piše, da imamo trenutno v Sloveniji tri ministrice, ki bi morale vsaj odstopiti, lahko pa bi se zaradi svojih dejanj znašle tudi pred sodiščem.

Tako v članku omenja ministrice Emilijo Stojmenovo Duh, Alenko Bratušek in Asto Vrečko. Za Emilijo Stojmenovo Duh je namreč ravno Požar razkril, da je na zasebno pot na Kitajsko potovala z državnim denarjem. Ministrica Alenka Bratušek naj bi pozabila plačati vodovod do svojega vikenda, ministrica Asta Vreško pa je kar sama odločila, da se Svetlani Makarovič za nazaj podeli denarna nagrada za Prešernovo nagrado. Kljub tem spornim potezam ministrske ekipe Golobove vlade, nihče od protestnikov ne opozarja na krhanje demokracije v državi.

Vir: Twitter