Slovenija v Severno Makedonijo pošilja gasilsko opremo

Državni sekretar dr. Raščan pri odpremi gasilskih pripomočkov v Severno Makedonijo | Avtor Ministrstvo za zunanje zadeve

Potem ko je Slovenija v preteklih tednih v Severno Makedonijo napotila dve ekipi gasilcev, ki so severnomakedonskim kolegom uspešno pomagali pri gašenju obsežnih požarov, je danes tja poslala še gasilsko opremo: nahrbtnike za gašenje, motorne žage in požarne metle. Odpreme pomoči v državnem logističnem centru Roje se je udeležil tudi državni sekretar na Ministrstvu za zunanje zadeve dr. Stanislav Raščan.

Dr. Raščan je ob tej priložnosti poudaril, da je to že tretje dejanje nesebične pomoči Severni Makedoniji, ki dokazuje stalno in odlično pripravljenost Slovenije na nujne odzive ob naravnih in drugih nesrečah. Ob tem se je zahvalil vsem, ki so sodelovali pri spopadanju s požari in poudaril, da sta dve ekipi slovenskih gasilcev odlično predstavljali Slovenijo in svoje delo opravili vrhunsko.

Ker so slovenski gasilci med delom v Severni Makedoniji ugotovili, da njihovim kolegom primanjkuje ustrezne opreme, jim tako Slovenija danes pošilja gasilske pripomočke v skupni vrednosti s prevozom 76.000 evrov, da se bodo lahko v prihodnje učinkovitejše borili z gozdnimi požari.

Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve