Slovenija včeraj dobila avtocestno policijo

Foto: Policija

Postojna, 1. april 2021 – Včeraj je Slovenija dobila Upravo avtocestne policije, kjer se se uradne otvoritve udeležili minister za notranje zadeve Aleš Hojs, namestnik generalnega direktorja policije Tomaž Pečjak in direktor uprave Andrej Jurič. Na otvoritvi so bili predstavljeni razlogi za ustanovitev te organizacijske, ob tem pa so bile predstavljene naloge, ki jih bodo imeli policisti na avtocestah in hitrih cestah.

Foto: Policija

Minister za notranje zadeve Aleš Hojs je že na začetku svojega mandata napovedal, da si bo prizadeval za ustanovitev avtocestne policije za katero so si na policiji prizadevali že nekaj časa. Takšne avtocestne policije poznajo že mnoge evropske države, sedaj pa smo jo dobili tudi pri nas. Ob otvoritvi je minister aleš Hojs Povedal: “Avtocestni policiji želim, da se izkaže kot tisti del slovenske policije, ki bo prispevala k temu, da bomo vsi skupaj v tej prelepi deželi tudi na avtocestah bolj varni”.

Z izgradnjo avtocestnega križa in večanjem števila prometa je tudi potreba po avtocestni policiji vse bolj rastla. Na to so opozarjali tako strokovnjaki kot tudi DARS, ki bo predstavljal pomembnega partnerja v tem projektu. Vsi akterji zagotavljajo, da bodo lahko s tovrstno ureditvijo bistveno izboljšali varnost na naših avtocestah in hitrih cestah.

Foto: Policija

Uredništvo