Slovenska demokratska stranka na širšem celjskem območju s tremi predstavniki v novem sklicu državnega zbora

Foto: SDS

Po preštetih 99,68 odstotkih glasovnic podatki Državne volilne komisije kažejo, da so se iz širšega celjskega območja v Državni zbor Republike Slovenije uvrstili trije predstavniki Slovenske demokratske stranke. Nov mandat v državnem zboru sta tako dobila Bojan Podkrajšek in Jelka Godec. Prvič pa bo v poslanske klopi sedel Anton Šturbej.

Podatki Državne volilne komisije kažejo, da je na včerajšnjih volitvah največ glasov dobila stranka Gibanje Svoboda 34,54 odstotka in 41 poslanskih mest, na drugem mestu je Slovenska demokratska stranka, ki je prejela 23,53 odstotka glasov in 27 poslanskih mest. Na tretje mesto se je uvrstila Nova Slovenija 6,85 odstotka – 8 poslanskih mest, na četrto Socialni demokrati 6,65 odstotka – 7 poslanskih mest in na peto Levica 4,38 odstotka – 5 poslanskih mest.

Slovenska demokratska stranka je na širšem celjskem območju tako dobila tri predstavnike v novem sestavu državnega zbora. Poslanci so tako postali Anton Šturbej, ki bo prvič sedel v poslanske klopi in je v volilnem okraju Šmarje pri Jelšah prejel 4.605 glasov oziroma 26,31 odstotka, Bojan Podkrajšek, je v volilnem okraju Slovenske Konjice prejel 4.896 glasov oziroma 35,75 odstotka ter Jelka Godec, ki je v volilnem okraju Šentjur prejela 4.298 glasov oziroma 35,77 odstotka.

Uredništvo