Slovenska demokratska stranka z udeležbo na MOS-u želi podjetnikom sporočiti, da niso sami, ampak imajo stranko, ki se zavzema za njihove zahteve

Predsednik vlade Janez Janša slavnostni govornik na slovesni prireditvi Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije. (Avtor: Kabinet predsednika vlade)

Kot poudarjajo v Slovenski demokratski stranki (SDS) zastopajo interese vseh, ki živijo od lastnega dela in dobrega gospodarjenja, zato že ves čas posebno pozornost namenjajo tudi slovenskemu gospodarstvu, podjetnikom, obrtnikom, kmetom. Zaradi navedenega se jim zdi pomembno, da svojo prisotnost pokažejo tudi na enem največjih sejmov v Sloveniji in to je Mednarodni obrtni sejem, ki se bo odvijal v Celju.

“Slovenija je namreč dežela izjemnih posameznikov, ki pa se jim včasih, predvsem zaradi birokratskih ali administrativnih ovir, ne uspe prebiti tako visoko, kot bi si zaslužili. Prepričani smo, da bi tudi država morala še posebej negovati vse, ki so za svoje cilje in uspehe pripravljeni trdo delati in se pogosto tudi marsičemu odreči. Zato ves čas zagovarjamo tudi, da bi trdo delo moralo biti nagrajeno, da bi država morala s primerno davčno politiko poskrbeti, da bi podjetniki v Sloveniji lažje pridobili in obdržali res kakovostne kadre ter da bi bil tudi podjetniški uspeh v Sloveniji prepoznan kot vrednota,” so ob tem zapisali v SDS.

Letošnjega sejma se bo tako stranka udeležila s svojo stojnico, kjer bodo pozorno prisluhnili izzivom, s katerimi se spopadajo podjetniki, in se v največji možni meri potrudili, da tudi kot največja opozicijska stranka v parlamentu ostanejo njihov konstruktivni partner. 

Predsednik Slovenske demokratske stranke Janez Janša se bo v družbi podpredsednika stranke Aleša Hojsa, podpredsednice in vodje poslanske skupine Jelke Godec ter nekaterih poslancev udeležil odprtja sejma, nato pa si bo delegacija SDS ogledala sejem in obiskala stojnico SDS.

Vir: SDS