Slovenska dvojna merila – mediji kadrovanje Roberta Goloba označujejo za sistemizacijo, desnice za kadrovski cunami

Foto. zajem zaslona (Delo)

Dvojna merila, ki jih premorejo levičarji vse bolj prihajajo v ospredje – “Robert Golob bo vlado preoblikoval po svoji zamisli, z novo sistematizacijo delovnih mest, ob tem pa se bo lahko znebil tudi Janševih kadrov po ministrstvih,” se je namreč glasil zapis v Delu. S tem so v Delu poteze Roberta Goloba poimenovali “sistemizacija delovnih mest”, v kolikor pa bi to počeli na desnici bi takšne poteze poimenovali “kadrovski cunami”, prvo se namreč veliko lepše in privlačnejše sliši.

Pri tem je res, da gre za stališče omenjenega medija, vendar se je potrebno zavedati, da takšno politično stališče v večinskih medijih hitro ustvari mnenje ljudi, ki na koncu koncev s svojim glasom odločajo na volitvah. In v primeru, da se za nekoga uporablja izraze, ki so bolj všečni bo tudi ta oseba pri ljudeh bolj všečna, v kolikor pa na drugi strani drugi politični opciji “lepijo črne oznake” bo tudi to pri ljudeh povzročilo določeno stališče.

Da se v levih medijih poskuša ustvarjati javno mnenje je pokazala tudi analiza javnega mnenja, ki jo je za Delo opravila Mediana in kaže, da naj bi največ ljudi na mestu predsednice republike videlo Natašo Pirc Musar, na drugem mestu pa je Marta Kos. Nova24TV ob tem poroča, da so na Delu ob tem zapisal: “Inštitut Mediana je preveril podporo posameznikom, ki razmišljajo o kandidaturi. Če bi bile volitve jutri, bi po rezultatih ankete imeli dva kroga volitev in dve favoritinji. Obe nekdanji novinarki, prva zdaj prepoznavna odvetnica Nataša Pirc Musar, druga pa Marta Kos, podpredsednica Gibanja Svoboda.” Ob tem se je potrebno zavedati, da še nobena od omenjenih oseb ni potrdila, da bi kandidirala za predsednico Republike Slovenije, zato je edini smisel takšnih analiz, da se ljudem ponudi ime, ki si ga bodo pravi čas zapomnili.

Celoten članek si lahko preberete tukaj.

Vir: Nova24TV