Slovenska smučišča v tej sezoni pričakujejo velike izgube zato računajo na pomoč države

Foto: pixabay.com

Zaradi letošnje mile zime se po poročanju Novega tednika slovenska smučišča soočajo z obilico težav. Ker je zimske sezone že skoraj polovica za nami bi morebitne snežne padavine lahko samo omilile izgube v sezoni ne bi jih pa mogle pokriti. Zaradi tega po navajanju Novega tednika slovenski žičničarji pričakujejo pomoč države.

Ob tem je Mitja Terče direktor družbe Golte za omenjeni časnik povedal, da so imeli katasrofalno sezono predvsem v decembru, ko jih je prizadela tudi odjuga in dež. Težave smučišču povzroča tudi temperaturna inverzija in se v višjih legah soočajo z višjimi temperaturami kot v dolinah. Takšno vreme povzroča tudi težave pri umetnem zasneževanju.

Po navajanju Novega tednika so se zaradi tega slovenski žičničarji v preteklem tednu sestali s predstavniki ministrstva za infrastrukturo in gospodarstvo. Po besedah Terčeta, bi jim naj predstavniki ministrstev obljubili pomoč za namen katere naj bi sprejeli interventni zakon, morda pa celo na podlagi že obstoječega smučiščem povrnili del sredstev. Vsi deležniki so prepričani, da gre v tem primeru za naravno katastrofo.

Vir: Novi tednik