Slovenska zunanja politika v prostem padu. Sedaj že srečanje predsednice in podpredsednika stranke označujemo za mednarodno srečanje

Foto: Twitter (Tanja Fajon)

Po tem, ko je bil domet zunanje ministrice Tanje Fajon na mednarodni ravni obiski tretjih držav in to velikokrat še celo brez slovenske zastave, smo sedaj kot kaže padli še nižje. Dan danes kot nekaj uspešnega – obisk po možnosti še mednarodni štejejo srečanje med predsednico stranke in njenim podpredsednikom.

V preteklem tednu se je namreč zunanja ministrica hvalila, da se je srečala z evropskim poslancem Matjažem Nemcem, ki je tudi podpredsednik iste stranke, ki jo vodi Fajonova. Še več, po mnenju Fajonove sta z Matjažem Nemcem govorila o Zahodnem Balkanu in slovenski kandidaturi v varnostnem svetu. Zastavlja se vprašanje kaj bi pri tem lahko doprinesel evropski poslanec iz vrst SD?

Nekdanji premier Janez Janša je pri tem izpostavil dvom, če gre v tem primeru slučajno za mednarodno srečanje. Hkrati pa poudaril, da vse to plačujejo davkoplačevalci. Glede na zadnji nastop Matjaža Nemca v Evropskem parlamentu pa so se pričela pojavljati tudi vprašanja, če je bil v pravi dvorani na srečanju z zunanjo ministrico.

Vir: Twitter