Na Obrtno podjetniški zbornici so zapisali, da želijo čas srečanja lesarjev in žagarjev, ki delujejo v okviru sekcije lesarjev pri OZS, večkrat letno izkoristiti za razna izobraževanja in usposabljanja. Zaradi tega so pred kratkim v sklopu enega takšnih srečanj organizirali tridnevno pot. Njihov cilj je bila Italija, kjer so si pogledali tovarno strojev SCM, ki se nahaja v Riminiju in dve proizvodnji pohištva.

Prvi dan je minil v sproščenem druženju v mestu Chioggio, ki se nahaja v beneškem zalivu in v katerem so si lahko udeleženci izleta ogledali četrtkovo tržnico in zanimive ulice. Njihova pot se je nadaljevala v Raveno, kjer so obiskovalci občudovali mozaike, ki so pod zaščito Unicefa, dan pa so zaključili v Riminiju.

Drugo jutro pa je zadeva potekala že bolj »zares«, saj so si udeleženci srečanja najprej ogledali tovarno leseno obdelovalnih strojev in njihov razstavni salon SCM. Ob spremstvu slovenskega predstavnika podjetja so bile v podjetju predstavljene tudi novosti v njihovi ponudbi ter možnosti nakupa takšne opreme. V nadaljevanju so si udeleženci ogledali še dve proizvodnji. Tako so se udeleženci v praksi prepričali kako stroji delujejo pod obremenitvami. Tretji dan je sledil še obisk male državice San Marino, kjer tudi ni manjkalo priložnosti za ogled znamenitost.

Ob vsem tem upamo, da bodo naši lesarji in žagarji iz tujine prenesli znanje, ki ga bodo s svojim še kako trdim delom znali vnovčiti ter pri nas ustvariti izdelke z dodano vrednostjo.

 

M.I.