Zaprtje zunanjih enot in oddelkov Otroškega vrtca Šmarje pri Jelšah zaradi epidemije so izkoristili za obnovo in vzdrževalna dela. Enota Šentvid in dislocirana enota Kristan Vrh sta bili že nekaj let na prednostnem seznamu za obsežnejšo prenovo.

Dotrajan parket v obeh igralnicah enote Šentvid so nadomestili s sodobnejšimi talnimi oblogami. Prepleskali so stene in strope ter ob tem odstranili oziroma zamenjali večino dotrajanih stenskih tabel. Zamenjali so vsa notranja vratna krila in podboje, sanitarije imajo nove predelne stene.

Na Kristan Vrhu so se že več let soočali s povišano vlago, jo poskušali obvladati, a posegi žal niso bili zadostni, da bi odpravili težavo. Zdaj je nameščena centralna prezračevalna naprava, ki zajema igralnico, sanitarni prostor in garderobo vrtca ter jedilnico šole. V igralnici so izsušili tla, položili nove talne obloge, prepleskali vse stene in strop. V sanitarnih prostorih so zamenjali radiatorja, kotlička, sifone in armature ob umivalnikih ter grelnik sanitarne vode.

Več fotografij lahko vidite tukaj.

Vir: Občina Šmarje pri Jelšah