Smo priča izpostavljanju otrok propagandi, ki spomnja na vojno propagando 90tih, s pomočjo novinarjev Mladine in socialističnih politikov!?

Foto: X Zala Klopčič

V kolikor zadnje informacije v javnosti držijo, da se smo priča rekrutiranju naših mladih v javnih šolah, je povsem jasno, zakaj trenutna oblast nasprotuje vsemu kar je zasebnega. V kolikor bi namreč otroci hodili v zasebne šole, si vlada takšne propagande ne bi mogla privoščiti. Na ljubljanski gimnaziji bi se naj dogajal dogodek, kjer sta bila prisotna novinar Mladine in Milan Brglez, tam pa naj bi desne stranke označila za nacistične.

Zadevo je za javnost analizirala Zala Klopčič v svojem podkastu, katerega prva objava je bila blokirana, ker je zadeva doživela velik in buren odziv. Kot pojasnjuje Klopčičeva je razkrila afero ljubljanske gimnazije, kjer naj bi volilne glasove kupovala Milan Brglez in novinar Mladine. Pri tem si zastavlja vprašanje ali gre za nov način rekrutiranja mladih?

Še bolj kritičen do takšnega ravnanja je Tomaž Štih, ki je prepričan, da smo priča propagandi, katero smo lahko opazovali v 90tih. “Zala razkriva, da v državnih šolah intenzivno poteka depolitizacija. S pomočjo gostujočih novinarjev Mladine, raziskovalcev Mirovnega inštituta, LGBT ter aktivnih socialističnih politikov. Gimnazija Šentvid otroke izpostavlja propagandi, ki spominja na vojno propagando 90tih,” je zapisal Tomaž Štih.

Vir: X