So na levici spremenili taktiko? “Sedaj več ne hvalijo kremeljskega samodržca, ampak napadajo tiste, ki želijo pomagati Ukrajini.”

Foto: Twitter (Tine Ribič)

“Rusofili so spremenili taktiko: sedaj več ne hvalijo kremeljskega samodržca, ampak napadajo tiste, ki želijo pomagati Ukrajini,” je na Twitterju zapisal politični komentator Matevž Tomšič.

Po mnenju sociologa, univerzitetnega predavatelja in publicista Matevža Tomšiča, smo namreč bili še pred nekaj tedni na družbenih omrežjih in na splošno priča velikemu številu ljudi, ki so zagovarjali Vladimirja Putina. Po njegovem mnenju je tega sedaj sicer bistveno manj, so pa tisti, ki so ostali spremenili svojo taktiko in ti po novem ne hvalijo Putina, ampak napadajo nasprotno stran. Tomšič je še prepričan, da je v Sloveniji ravno vlada tista, ki je odločno podprla Ukrajino, kar se je posledično združilo še z odporom do Janeza Janše. Po mnenju Tomšiča se je potrebno zavedati, da večino “putinofilov” sodi na levico.

Da je v Sloveniji še vedno toliko rusofilov je po mnenju Tomšiča posledica, da v Sloveniji nikoli nismo bili neposredno okupirani – razen manjšega dela Prekmurja s strani Sovjetske zveze. Zaradi tega tudi nimamo izkušenj s tem kaj prinese sovjetska okupacija. Zavedati se je potrebno tudi, da je Sovjetska zveza zibelka komunizma, posledično tudi Rusija in tukaj se lahko po mnenju Tomšiča potegne vzporednice s to pripadnostjo slovenske levice.

Celoten članek vam je dostopen tukaj.

Vir: Nova24TV