So na vrata Roberta Goloba že potrkali organi pregona zaradi njegovega priznanja, da je potrebno policijo očistiti?

Robert Golob in odnos do upokojencev. (Foto: Zajem zaslona Twitter / Alvis)

Če po 2 dneh od izjave Roberta Goloba le tega še niso obiskali organi pregona, potem je v Sloveniji z pravno državo in demokracijo nekaj močno narobe. V tem primeru je samo lahko, da trenutna oblast res do potankosti obvladuje te organe pregona oziroma da jih imajo povsem podjarmljene. Predsednik vlade je namreč kar pred novinarji priznal kako se je lotil policije s prevzemom funkcije.

Če bi v razvitih demokratičnih družbah morala biti policija neodvisni organ, se pri nas dogaja, da se je Robert Golob kar direktno kot predsednik vlade vmešaval v to organizacijo. Premier niti tega dejstva več ne skriva. Na zaslišanju pred preiskovalno komisijo je namreč nekdanja notranja ministrica Tatjana Bobnar razkrila, da se je Golob neposredno vmešaval v delo policije.

Premier tega dejanja pred novinarji niti ni več zanikal, ampak celo potrdil navedbe Tatjane Bobnar. Golob je namreč pred novinarji, kar priznal, da je novemu notranjemu ministru naročil, da mora policijo očistiti “janšistov”. Gre za skrajno neprimerno in skrb vzbujajočo izjav, zato je res čudno, da predsenika vlade še niso obiskali organi pregona. S tem je dejansko pokazal, da policija ni neodvisen organ, ampak organ pod vplivom predsednika vlade Roberta Goloba.

Vsekakor je na mestu tudi vprašanje, zakaj si je Golob želel takšne čistke na policiji?

Vir: X