So na Wikipediji dvema novinarjema, ki se ne strinjata s stavkajočimi na RTV Slovenija žaljivo popravili biografiji?

Foto: Twitter (Matej Klarič)

Po spletu je zaokrožila fotografija, kjer naj bi dvema novinarjema RTV Slovenija, ki se ne strinjata s stavkajočimi na Wikipediji spremenili biografijo. “Razumnim ljudem je jasno, da je Wikipedija v rokah levičarjev in da jo je pri političnih in ideoloških vprašanjih treba jemati z zrnom (no, žlico) soli. Letnice in datumi so pa praviloma ok,” je zadevo komentiral dr. Žiga Turk.

Na Wikipediji naj bi domnevno novinarjema Nejcu Krevsu in Rosviti Pesek pripisali, da sta stavkokaza. Gre za besedo, ki predstavlja zaposlenega, ki dela kljub stavki. Takšne poteze je direktor Uroš Urbanija označil za pritiske in žaljenje tistih, ki so na RTV kljub stavki dosledno opravljali svoje delo.

“Tole je za inšpekcijo, če bo potrebovala dokaze – o pritiskih in žaljenju tistih, ki so včeraj delali. In niso pristali na politični angažma novinarjev v kampaniji in s podporo nekdanjega šefa partije. Torej tistega, ki je v svojih časih vse to kršil,” je zapisal Uroš Urbanija.

Sta pa bila oba zaposlena na RTV Slovenija deležna tudi pohval za svojo pokončno držo. “Bravo, Rosvita Pesek in Nejc Krevs za pokončno držo in za spoštovanje do nas gledalcev in dela, ki ga opravljata! Klobuk dol!” je zapisal uporabnik socialnega omrežja.

Medtem na Wikipediji ni več mogoče najti teh zapisov.

Vir: Twitter