So obiski Tanje Fajon v bivših republikah Sovjetske zveze oziroma Ruskih satelitskih državah namenjeni obvodom mednarodnih sankcij proti Rusiji?

Tanja Fajon brez slovenske zastave. (Foto: Twitter / Janez Janša)

“Tanja Fajon uspešno obiskuje bivše republike Sovjetske zveze Uzbekistan in Kirgizijo, tako imenovane Ruske satelitske države. Seveda vse z namenom obvodov mednarodnih sankcij proti Rusiji. Drugih gospodarskih interesov tam enostavno ni.” S takšno kritiko je zadnje obiske zunanje ministrice Golobove vlade Tanje Fajon pospremil Jan Macarol Vrabec.

Dve leti nazaj nas je skušala današnja koalicija prepričevati, s pomočjo osrednjih medijev kako je Slovenija izgubila stik z jedrno Evropo. Ob vrhu Evropske unije na Brdu so izvajali celo proteste, ker naj ne bi sledili tej jedrni Evropi kot si jo sami predstavljajo. Danes, ko imajo oblast pa kot kaže jedrno Evropo vidijo v državah tretjega sveta.

Sodeč po obiskih zunanje ministrice Tanje Fajon smo priča simpatiziranju z vsemi drugimi državami v svetu, samo države, ki so ustanovile in katere sestavljajo jedro Evrope niso na njenem seznamu. Tako je Fajonova ponosna na svoje zadnje obiske držav Kirgizije in Uzbekistana, ki pa imata bolj malo vez z jedrno Evropo. Prej nasprotno, saj sta to državi nekdanje Sovjetske zveze, ki pa nenazadnje simpatizirata z Rusijo.

Tudi na socialnih omrežjih so se pričela opozorila, da je ministrica “odšla s poti” glede obiskov jedrne Evrope.

In kot že nič kolikokrat v sedmih mesecih je tudi tokratni obisk bil zaznamovan z neuporabo slovenske zastave. Janez Janša je tako zastavil legitimno vprašanje, da dejansko koga predstavlja Tanja Fajon, če so njeni obiski brez državne zastave. Odgovora verjetno ljudje ne bodo dobili.

Vir: Twitter