Sociala mrtva točka na papirju Golobove vlade – prihajajo podražitve oskrbnin

Foto: Pixabay.com

Trenutna oblast se je in se še razglaša za socialno, vendar njene poteze in dejanja kažejo vse prej kot to. Danes smo priča politiki, ki je dejansko nasprotno diametralna socialni politiki, ki nam jo želijo predstaviti. Še več vlada iz dneva v dan ljudem nalaga nove obremenitve njihovih dohodkov in to na tisoč in en način.

Ena od takšnih obremenitev je, da lahko ljudje pričakujejo zvišanje cen oskrbnin. Vlada je namreč po navedbah Ministrstva za solidarno prihodnost zavrnila predlog ministra ministra o podaljšanju interventnega ukrepa. S takšno podporo predlogu bi vlada poskrbela za polletno zagotavljanje dodatnih sredstev za sofinanciranje dela stroškov porabljenih za oskrbnine.

Tako mnogi opozarjajo, da denar, ki ga domovi prejmejo brez sofinanciranja ne zadošča za pokritje vseh stroškov namenjenih oskrbnini. V igri bi naj bile po enih napovedih podražitve med 5. in 6-odstotki. Nekatere napovedi pa gredo celo v smeri 12- do 15-odstotnih podražitvah oskrbnin. Vse to kaže, da trenutna oblast nima ravno posluha za socialno politiko.

Vir: MCC  in Domovina