RTV, socialistični mogotec novejšega časa. Televizija, ki bi morala biti od vseh in za vse Slovence. A stara komunistična frakcija, je še vedno prikovana na njeno delovenje?

RTV Slovenija vsako leto pobere 120 milijonov evrov, od tega dobrih 95 milijonov evrov od slovenskih davkoplačevalcev preko obveznega RTV prispevka. Zaposlenih imajo okrog 2200 ljudi, med njimi veliko takšnih, ki ob koncu meseca dvignejo samo plačilno listo. Kdor se še ni med tednom sprehajal mimo lokalov v bližini našega javnega medija, si bo z veseljem ustvaril sliko o delovni vnemi nekaterih zaposlenih na RTV Slovenija.

Veliko gledalk in gledalcev je nezadovoljnih predvsem s poročanjem nekaterih novinarjev v informativnem programu na RTV Slovenija. V preteklosti smo tudi na našem portalu razkrili mnogo manipulacij, ki so se dogajala v Odmevih, Dnevniku, Utripu, Tedniku ali v Tarči. Mi bomo še naprej zahtevali resnico in razkrivali lažne manipulativne in zavajojoče članke, ki jih pripravljajo prvorazredni novinarji plačani iz našega žepa.

Tudi zato, je skupina državljanov,  ustvarila na platformi referendum.si prvi spletni referendum o obveznem plačevanju RTV prispevka. Med drugim so zapisali,  da s pripravo sprememb zakona o financiranju medijev se odpira razprava o tem, kako bi radi organizirali našo nacionalno medijsko hišo. Že v izhodišču te razprave je smiselno preveriti voljo ljudi na čim večjem anketnem vzorcu in pri tem postaviti vprašanje, ki bo verjetno tudi na referendumu vsebinsko enako. Gre za dilemo med tem, ali bomo RTV še naprej podpirali z obveznim prispevkom ali naj bo ta prispevek prostovoljen, zapišejo avtorji spletnega referenduma.

SODELUJTE TUDI VI! Spletno anketo lahko podpišete TUKAJ!

e-maribor