Šokantno! Ali Marko Bandelli vsem, ki se ne strinjajo z njihovo politiko grozi z izbrisom?

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Fašiste in kolaborante smo iztrebili takrat in jih bomo tudi danes,” je danes na socialnem omrežju Twitter zapisal poslanec SAB Marko Bandelli. Je to grožnja vsem, ki se ne strinjajo s politiko SAB in opozicije KUL?

Danes je poslanec SAB Marko Bandelli na svojem Twitter računu objavil “novico”, da bodo jutri vsi odšli Dražgoše, ker naj bi ta kraj pomenil boj za vrednote, narod, jezik, obstoj in svobodo. Udeležbo na prireditvi je napovedal tudi, ker je po njegovem tamkajšnja bitka proti okupatorju bila potrebna in upravičene. Vendar pa najbolj skrbi njegov zaključek objave: “Fašiste in kolaborante smo iztrebili takrat in jih bomo tudi danes.”

Na objavo se je odzval sekretar na notranjem ministrstvu Božo Predalič, ki je nad objavo Bandellija z besedami, da v kolikor ljudje poznajo jezik komunistov leta 1945 bo razumel o čem govori poslanec. Predalič je prepričan, da to pomeni, če so takrat iztrebili vse drugače misleče, lahko to storijo tudi sedaj. Hkrati je še družbeno politične novinarje in politike pozval, da se odzovejo na to objavo.

Boštjan M. Turk je v odzivu na izjavo Bandellija zapisal, da gre za dejansko napoved pobijanja drugače mislečih. Prepričan je tudi, da je takšna izjava zrela najmanj za kazensko ovadbo in razpravo v parlamentu. Za konec svojega mnenja je še dodal misel: “Est modus in rebus. Je meja, do katere lahko greš, so rekli Latinci.

Vir: Twitter