Šokantno: Društvo Maus izkoristilo akcijo zbiranja denarja za Galovo operacijo za poplačilo obveznosti predsednice društva!

Foto: e-maribor.si

Humanitarno društvo Maus, kateremu so tako domačini v Mariboru, kot tudi v našem uredništvu verjeli in pomagali zbirati denar za Gala, je z akcijo zbrati denar izkoristil za poplačilo dolga Nataše Švikart.

24ur je poročal, da so se očitki in opozorila o netransparetnosti društva Maus, ki je zbiralo denar za Gala, izkazali za resnične.  Galova mama je danes odšla na policijo in podala ovadbo zoper predsednico društva Maus Natašo Švikart. Te informacije so potrdili tudi na PU Maribor in med drugim povedali tudi: »Policisti bodo prijavo proučili in zbrali potrebna obvestila, nato pa bodo pristojnemu okrožnemu državnemu tožilstvu posredovali ugotovitve v skladu z določili Zakona o kazenskem postopku«.

Nataša Vrbnjak Šteflič mama malega Gala naj bi se včeraj po poročanju omenjenega medija sestala s Švikartovo, ki ji je ob srečanju prinesla bančne izpiske. Švikartova je ob tem priznala, da je iz računa vzela 30.000 evrov s katerimi je ob razhodu s partnerjem reševala stanovanjski problem je za 24ur povedala Galova mama. Tudi Švikartova je povedala, da je denar iz računa vzela za tiskanje knjig in reševanje svojega stanovanjskega problema. Nataši Vrbnjak Šteflič naj bi Švikartova podpisala pisno izjavo s katero se zavezuje, da bo denar, ki si ga je v julija »prilastila« (29.0000 evrov) v najkrajšem možnem času vrnila.

Po včerajšnjem dnem, ko so Galovi starši ugotovili kaj je storila Švikartova nemudoma prekinili sodelovanje z društvom. Švikartova naj bi tudi ves denar nemudoma nakazala na račun Galove mame, prav tako pa bodo danes prekinjene vse telefonske linije, preko katerih se je zbiral denar za Gala.

Foto: facebook

Zaključimo lahko, da je nekdo ponovno izkoristil dobroto sočloveka, da bi sam prišel do določenih privilegijev. Vprašanje je namreč kaj vse bi se še dogajalo, če Galova mama ne bi odkrila teh nepravilnosti.

Vir: 24ur.com