Šokantno! Jože Možina razkril, kaj je bilo povedano delegaciji EP, ker je bilo iz poročila to odstranjeno: “RTV ves čas obvladujejo nekdanji komunisti sedaj SD”.

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Ob “izidu” poročila delegacije EU v Sloveniji, ki jo je vodila Sophie in ‘t Vield je pomanjkljivosti oziroma neupoštevanje nekaterih dejstev opazil tudi dr. Jože Možina. Kot izhaja iz njegove objave na Twitterju ,je bila njegova razlaga stanja na RTV Slovenija popolnoma izvzeta iz poročila delegacije.

Zato se je sedaj odločil in objavil članek, v katerem razkriva, kaj je bilo z njegove strani povedano komisiji EU. Kot je v svojem odzivu na Twitterju še zapisal Možina, naj bi njegove navedbe cenzurirali “lektorji” stranke SD. Vodji delegacije Sophie in ‘t Vield pa sporočil, da to ni Evropa ustanovnih očetov, o kateri so sanjali demokrati.

V predstavitvi svojega pogleda na stanje medijev v Sloveniji, predvsem na RTV Slovenija delegaciji EU, je Možina poudaril, da so nekateri zaposleni na RTV Slovenija tarče napadov in cenzorskih posegov. Tarča takšnih dejanj je velikokrat tudi sam. Izpostavil je dokumentarec Zamolčani, ko je bila s strani vodstva RTV Slovenija na pritisk nekdanjega predsednika stranke SD Janeza Kocjančiča opravljena cenzura tega dokumentarca.

V svoji predstavitvi je Možina predstavil tudi vlogo vodstva RTV Slovenije. Poudrail je, da je bil leta 2018 zaradi intervjuja z Jožetom Dežmanom, ki je razkril zločine komunističnega režima, diskreditiran s strani dela vodstva RTV Slovenija. Delegaciji EU je Možina razkril tudi, da RTV Slovenija ves čas obvladujejo nekdanji komunisti, sedanja SD ter da smo priča plazu neresnic o slovenskih medijih.

Vir: Twitter