Nova24TV poroča, da se v izobraževalne ustanove vedno bolj rine ideologija spola. V Melbournu v Avstraliji želijo aktivisti doseči, da šole nehajo uporabljati “diskriminatorne izraze”, kot sta “mama” in “oče”, če gre za spol osebe, da bi bili bolj uvidevni do LGBTQ+ učencev.  Kot še poročajo, če se vam poraja vprašanje kaj zdaj pomeni LGBTQ+, dodana zadnja črka “Q” pomeni “questioning” torej tisti, ki se še sprašujejo in še ne vedo kaj so, + (plus) pa pomeni še ostale vrste. Obenem spodbujajo učitelje, naj ne obveščajo staršev, če želi njihov otrok spremeniti spol.

Tako je podala pobudo za odstranitev “diskriminatornih” izrazov “mama” in “oče” organizacija North Western Melbourne Primary Health Network s kampanjo z imenom #SpeakingUpSpeaksVolumes. Želijo se znebiti teh izrazov, obenem se borijo za unisex kopalnice, športne ekipe brez spolov ter postavitev mavričnih zastav na šolskih površinah.

Zgoraj navedena organizacija opozarja šole, saj menijo, da so besede kot so “mama”, “oče”, “mož”, “žena” nevarne in naj se raje nadomestijo z besedami “starš” ali “partner”.

Več lahko preberete na spodnji povezavi.

Vir: Nova24TV

Uredništvo