Šokantno! Lidija Divjak Mirnik štipendistka občine, danes proti dodatnim sredstvom za osnovno šolo, ki jo je obiskovala!

Foto: Zajem zaslona (YouTube)

Župan Radencev Roman Leljak je objavil zapis, s katerim je razkril, kako je poslanka LMŠ Lidija Divjak Mirnik pozabila na domači kraj oziroma celo na šolo, ki jo je obiskovala v svoji mladosti.

Kot je razkril Leljak, je Divjak Mirnikova v času šolanja na Pedagoški fakulteti v Mariboru, prejemala štipendije Občine Radenci. Ob tem je še zapisal, da ji je to omogočil župan iz vrst SDS Jožef Toplak. Sedaj, ko pa je SDS s koalicijskimi partnerji na oblasti, pa je Divjak Mirnikova nasprotovala, da bi Osnovna šola na Kapeli prejela denar za izgradnjo telovadnice.

Portal E-maribor je ob tem še poročal, da je Roman Leljak v odzivu na dejstvo, da je Divjak Mirnikova nasprotovala zagotovitvi dodatnih sredstev za izgradnjo telovadnice na Kapeli, da je bila to tudi šola, ki jo je poslanka obiskovala. Njenega odnosa do stranke SDS ni želel komentirati, mu je pa zelo žal, da je s stran Občine Radenci prejemala štipendijo, sedaj pa nasprotuje projektom v občini.

Vir: Twitter in E-maribor