Šokantno! Medtem, ko je vlada Janeza Janše Slovenijo postavila na svetovni zemljevid, si Dominika Švarc Pipan s SD prizadeva vrniti Slovenijo v čas pred letom 1991!

Foto: Zajem zaslona (Facebook/SDS)

Veliki večini javnosti je bilo, da v SD še vedno tožijo po starem sistemu in času pred letom 1991, ko je Slovenija stopila na pot samostojnosti. Pred tokratnimi volitvami pa je njihova podpredsednica in kandidatka Dominika Švarc Pipan priznala, da se v SD trudijo, da bi Slovenijo vrnili v čase pred letom 1991, na drugi strani pa so jih v SD “polna usta” avtokracije in pritiskov na različne institucije pod vlado Janeza Janše. V katerem obdobju pri nas ni bil zagotovljen pluralizem in izvajal pritisk na institucije?

Gre še toliko bolj za razmislek vredno izjavo pred volitvami, predvsem v “luči” tega, da zadnji dogodki in rezultati kažejo kako je vlada pod vodstvom Janeza Janše, Slovenija uvrstila na svetovni zemljevid.

Na drugi pa kandidatka in podpredsednica SD Dominika Švarc Pipan objavi, da si v SD želijo vrniti Slovenijo v čase pred letom 1991. Ali meni, da bi bila potem Slovenija tudi imela pozornost svetovnih medijev in voditeljev? Morda bi jo res imela, vendar ne zaradi uspehov kot smo temu priča danes, ampak zaradi sistema, ki bi eklatantno kršil človekove pravice in ljudem onemogočal življenje vredno za 21. stoletje.

Vir: Twitter in YouTube