Šokantno! Nekateri novinarji na RTV Slovenija naj bi pod pritiski SD zahtevali suspenz za Jožeta Možino. Si želimo takšne svobode medijev?

Foto: Zajem zaslona (Nova24TV)

Da je oddaja Utrip, ki jo je v soboto pripravil Jože Možina, odprla novo poglavje v slovenski zgodovini in razkrila stvari, ki so bila dolga leta tabu tema, ni več skrivnost. Prah okoli oddaje se namreč ne in ne poleže, vendar kar je zaskrbljujoče je, da kot vse kaže se del politike želi vmešavati v svobodo medijev in njihovo delo. To ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi šlo za nacionalno RTV Slovenija.

Kot smo že večkrat omenili je pri tem zelo zavzeta tudi Tanja Fajon predsednica SD. Vendar kot kaže ni edina predstavnica stranke, ki si želi doseči vpliv na delo novinarjev RTV Slovenija, ampak želijo to sedaj doseči tudi drugi predstavniki te stranke. Zakaj je temu tako je povsem jasno, ni pa jasno zakaj so jih potem “polna usta” svobode medijev?

Kot je objavil Jože Možina naj bi šli celo tako daleč, da je bila sklicana nujna seja vodstva RTV Slovenija za Jožeta Možino in odgovorno urednico, zaradi oddaje Utrip. Ta naj bi bila sklicana, ker naj bi nekateri novinarji RTV Slovenija pod pritiski SD zahtevali suspenz novinarja in odgovorne urednice. V tem trenutku naj novinarske in uredniške avtonomije ne bi več omenjali. Jože Možina se ob tem sprašuje, če bo novinarski aktiv TVS obsodil te pritiske?

Kakšno bo nadaljevanje te zgodbe bomo spremljali in poročali.

Vir: Twitter