Šokantno! Vlada Roberta Goloba evropska sredstva namenjena zdravju ljudi, oskrbi starejših in izobraževalnim ustanovam podelila nevladnim organizacijam!

Foto: Zajem zaslona (Twitter/Andrej Hoivik)

Predlog, ki ga je vlada sprejela na dopisni seji bi lahko označili za škandal. Vlada Roberta Goloba bo namreč Evropska kohezijska sredstva, ki jih je zagotovila vlada Janeza Janše in bi naj bila namenjena Fakulteti za strojništvo ter razvoj gospodarstva namenila ezoteričnim zelenim.

Novico o razdelitvi omenjenih sredstev iz Evropskega sklada za regionalni razvoj Evropske kohezijske politike, ki si jo je zamislila vlada Roberta goloba je komentiral nekdanji minister na tem področju Zvone Černač: “Pa so šla konkretna evropska sredstva, ki jih je vlada Janeza Janše namenila za novo Fakulteto za strojništvo v podporo mehkim vsebinam. “Dobra dela” Luke Mesca.”

Nekdanji minister je še zapisal, da se nam to dogaja, ker državo vodijo tisti, ki so poklicno kariero začeli v parlamentu. S svojimi dejanji pa želijo uničiti pamet in družino.

Svoj pogled na takšno razdelitev sredstev je predstavil tudi nekdanji premier Janez Janša, ki je zapisal: “Ta odločitev vlade meji na kriminalno dejanje. Namesto za zdravje ljudi, oskrbo starejših, otroške vrtce, študentske domove in fakultete bodo šla EU sredstva za plačilo NVO iz Metelkove 6”. 

Vir: Twitter