Šola kljub odločbi inšpektorata ni zagotovila samotestiranja učencev, zato je inšpektorat šolo zaprl in odredil šolanje na daljavo

Glavni šolski inšpektor dr. Simon Slokan. (Foto: Twitter - Vlada RS)

Glavni šolski inšpektor dr. Simon Slokan je na novinarski konferenci predstavil aktivnosti inšpektorata na področju spoštovanja normativnih okvirjev, ki urejajo preprečevanje virusa, tako v šolskem kot športnem prostoru. Kot je poudaril dr. Slokan želijo s tem vzpostaviti varno šolsko in športno okolje.

V mesecu novembru so tako po navedbah dr. Slokana opravili 121 nadzorov  na področju šolstva in v 11 primerih so ugotovili nepravilnosti, ki izhajajo iz določil za preprečevanje širjenja virusa. Na področju šolstva so opravili 382 nadzorov in ugotovili 2 kršitvi. Od uveljavitve novega odloga je bilo opravljenih 43 nadzorov in v 5 primerih so ugotovili večja odstopanja od določil odloka.

Kršitve so se nanašale na neurejeno samotestiranje otrok, šole niso imele pridobljenih soglasij staršev in za takšne otroke niso imele urejenega izobraževanja na daljavo.

Vse šole so prejele ustne odločbe za takojšno ureditev stanja. Vendar kljub vsemu ena od šol odločbe inšpektorata ni upoštevala, zaradi česar so na podlagi Sklepa o izvajanju vzgojno-izobraževalnega dela na daljavo, z odredbo inšpektorata odredili, da celotna šola do 3. 12. 2021 oz. do ureditve nepravilnosti, izvaja šolanje na daljavo.

Vir: Twitter